ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Elérhető az IPPAS-misszió jelentésének nyilvános része

2014.02.14
Elérhető az IPPAS-misszió jelentésének nyilvános része Elérhető az IPPAS-misszió jelentésének nyilvános része

Az Országos Atomenergia Hivatal honlapján elérhető annak a jelentésnek a nyilvános része, amelyet a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség a nukleáris és radioaktív anyagok, valamint a kapcsolódó létesítmények fizikai védelmének magyarországi rendszeréről készített.


Magyarország kérésére 2013. május 27-június 7. között a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) teljes körben és részletesen átvilágította a nukleáris és radioaktív anyagok, valamint a kapcsolódó létesítmények fizikai védelmének magyarországi rendszerét.

A felülvizsgálat eredményéről készített jelentést a NAÜ benyújtotta az Országos Atomenergia Hivatalnak, amelyben javaslatokat fogalmaztak meg, valamint ajánlásokat tettek. Az előremutató, jó gyakorlatokat is megjelenítették, amely lehetőséget teremt a magyar gyakorlat nemzetközi hasznosítására. Az OAH az átlátható működésre és a lakosság tájékoztatására kiemelt figyelmet fordít, ezért a jelentés nyilvános részét elérhetővé tette honlapján, minden érdeklődő számára hozzáférhetővé téve a dokumentumot.

Az IPPAS (International Physical Protection Advisory Service, a NAÜ Nemzetközi Fizikai Védelmi Tanácsadó Szolgálata) misszió lezárásáról szóló korábbi hírünket itt olvashatja.Facebook megosztás