ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Megkezdődött hazánk európai uniós elnöksége: az OAH az EU Tanácsának nukleáris döntéselőkészítő munkacsoportját elnökli fél éven keresztül

2024.06.22

EU-elnökség EU-elnökség

2024. június 19-én az Országos Atomenergia Hivatal átvette az Európai Unió Tanácsának nukleáris kérdésekkel foglalkozó, döntéselőkészítő munkacsoportjának elnökségi tisztségét. A magyar elnökség féléves programjának kiemelt témakörei az ukrán nukleáris létesítmények nukleáris biztonsága és védettsége, a nukleárisüzemanyag-ellátás biztonsága, a kisméretű, moduláris reaktorokhoz kapcsolódó nemzetközi kezdeményezések, a nukleáris törvényszéki analitika nemzetközi szinten is kiemelkedő magyar eredményeinek ismertebbé tétele. Mostantól fél éven keresztül az OAH feladata a munkacsoport üléseinek előkészítése, valamint a találkozók levezetése, amely egyben lehetőség arra, hogy nagyobb hangsúlyt kapjanak a hazánk számára fontos kérdések.

Tovább olvasom »

Elhunyt Vajda György, az OAH nyugalmazott főigazgatója

2024.06.21

Forrás: www.mta.hu Forrás: www.mta.hu

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 2024. június 17-én elhunyt Vajda György, az Országos Atomenergia Hivatal nyugalmazott főigazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a magyar energetika kiemelkedő személyisége. 1994-től 2000-ig állt az OAH élén, majd a hivatal Tudományos Tanácsának elnökeként támogatta a szervezet munkáját.

Tovább olvasom »

Az OKSER Szakbizottság ülése az OAH-ban

2024.06.21

Szakbizottsági ülés Szakbizottsági ülés

2024. június 14-én tartotta idei első ülését az Országos Atomenergia Hivatal koordinálásával működő Országos Környezeti Sugárvédelmi Ellenőrző Rendszer (OKSER) Szakbizottsága, amelynek az OAH adott otthont. Az ülésen megtárgyalták és elfogadták a 2023. évről szóló OKSER-jelentést.

Tovább olvasom »

CTBTO terepgyakorlata Magyarországon az OAH támogatásával

2024.06.21

Forrás: CTBTO Forrás: CTBTO

2025-ben tartják a bécsi székhelyű Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezetének (CTBTO) átfogó terepgyakorlatát Sri Lankán. A CTBTO szakemberei ennek előkészítéseként magyarországi terepgyakorlaton vesznek részt 2024. június 16-tól mintegy három héten keresztül, amelyet az Országos Atomenergia Hivatal koordinál.

Tovább olvasom »

Hirdetmény az SK On Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2024.06.18

Hirdetmény Hirdetmény

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a SK On Hungary Kft. kérelmére indult, röntgenberendezés üzemeltetésének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 114/2016. (VI.1.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »


Események

2024.05.30
"Atomenergiáról - mindenkinek" rendezvény Pécsett

2023.12.12
"Atomenergiáról - mindenkinek" rendezvény Debrecenben

2023.09.25
67. NAÜ közgyűlés Bécsben

2023.07.03
Közmeghallgatás Budapesti Kutatóreaktor

Eseménynaptár

Társadalmi egyeztetés

Megtekintés

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés