ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2019.02.21

útmutató-tervezet útmutató-tervezet

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Üzemelő atomerőmű villamos rendszereinek és rendszerelemeinek tervezése” című útmutató célja, hogy ˗ a biztonsági funkciót ellátó villamos rendszerekre és berendezésekre vonatkozó speciális tervezési követelmények teljesítésével kapcsolatosan – egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági követelmények teljesülését.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2019.02.21

útmutató-tervezet útmutató-tervezet

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. „Az NBSZ szerinti nukleáris építmények építési, bontási, átalakítási engedélyezési tervdokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató célja, hogy ˗ ajánlásokat adva az engedélyezési terviratok és dokumentációk elkészítéséhez, műszaki tervdokumentációinak összeállításához ˗ egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse a hatályos előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági követelmények teljesülését.

Tovább olvasom »

Lezárult a Paksi Atomerőmű Időszakos Biztonsági Felülvizsgálata

2019.02.20

atomerőmű atomerőmű

A hazai jogszabályok értelmében a nukleáris létesítményeknél 10 évente Időszakos Biztonsági Felülvizsgálatot kell végezni, amelynek eredményeit jelentésben foglalja össze az engedélyes. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2017. év végén nyújtotta be jelentését az Országos Atomenergia Hivatalnak. Az azóta eltelt időszakban az OAH értékelte, hogy a felülvizsgálatot a jogszabályi követelményeknek megfelelően végezték el, a feladatokat és a határidőket kellően körültekintően határozták meg. Ennek a hatósági értékelésnek a lezárására került sor 2019. január 30-án, amely egyúttal az atomerőmű elmúlt tíz éve lezárásának is tekinthető, kijelölve a következő 10 év meghatározó feladatait.

Tovább olvasom »

Ukrán hatósági delegáció látogatása az OAH-ban

2019.02.20

ukrán delegáció ukrán delegáció

2019. február 18-19. között az ukrán nukleáris hatóság delegációja látogatott hazánkba, Hryhorii Plachkov, a hatóság elnökének vezetésével. Az Országos Atomenergia Hivatalban Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója fogadta a szakértőket.

Tovább olvasom »

Tervezett karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2019.02.18

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

2019. február 17-én délelőtt - előre tervezetten - egy villamos berendezés karbantartását végezék el a Paksi Atomerőmű 1. blokkján. A munka elvégzéséhez a blokk 50 %-kal történő leterhelésére volt szükség. A javítást követően a blokkot felterhelték névleges teljesítményre. A végrehajtott karbantartás során a reaktor hűtése végig biztosítva volt, a teljesítményváltoztatást a személyzet az előírások betartása mellett hajtotta végre. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Események

2019.01.10
Évindító sajtótájékoztató

2018.12.11
"Atomenergiáról - mindenkinek" Győrben

2018.11.22
ENSREG közmeghallgatás Brüsszelben

2018.10.09
Közmeghallgatás Pakson

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Hírlevél

Iratkozzon fel a havi hírlevelünkre

Feliratkozom!