ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Szaúdi látogatók az OAH-ban

2018.05.10

2018. május 7-én kétfős szaúdi delegáció látogatott az Országos Atomenergia Hivatalhoz, ahol az OAH veszélyhelyzetkezelési feladatairól, valamint az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszerről kaptak részletes tájékoztatást, emellett megismerkedtek az OAH veszélyhelyzet-kezelési központjával (CERTA) és az ott alkalmazott szoftverekkel.


A szaúdi szakemberek egy hónapon keresztül tartózkodnak hazánkban, szakmai programjukat a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpontja állította össze.

Az OAH munkatársának előadását követően leginkább a hazai és nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatok szervezéséről és lebonyolításáról érdeklődtek. Így többek között részletesen szó esett arról, hogy az OAH évente legalább egy közös gyakorlatot tart a Paksi Atomerőművel, és az elmúlt évben több nemzetközi gyakorlatban is részt vett a hivatal (tavaly a 82 ország és 11 nemzetközi szervezet részvételével tartott ConvEx-3 gyakorlat egyik főszervezője Magyarország volt).Facebook megosztás