ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Külföldi szakértők képzése az OAH-ban

2022.09.26
Képzés Képzés

2022. szeptember 21-én 15 fős hallgatói csoport érkezett az Országos Atomenergia Hivatalba, hogy egy harmadik országok hatóságainak felkészítését célzó európai uniós projekt keretében megvalósuló képzés részeként az OAH-tól tájékoztatást kapjanak a veszélyhelyzet-kezelés és a baleset-elhárítás magyarországi rendszeréről, valamint az OAH-ban található Veszélyhelyzeti Intézkedési, Gyakorló és Elemző Központ működéséről.


A képzéseket nyújtó, több uniós ország intézményeiből álló szakmai konzorciumot az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont vezeti. Az OAH az év hátralévő időszakában még a sugárvédelem témaköréhez kapcsolódó hatósági tevékenységekről tart négyhetes gyakorlati képzést két további külföldi hatósági szakember számára.

A projekt által biztosított képzés hallgatói fejlődő országokból érkező, hatóságoknál, vagy azokat támogató intézményeknél dolgozó szakértők, akik hazájukban tudják majd hasznosítani az uniós tagállami gyakorlatokat, módszertanokat és tapasztalatokat.Facebook megosztás