ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

OECD Nemzeti Tanács ülése

2017.02.09

2017. február 8-án a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) tartotta soros ülését az OECD Nemzeti Tanács, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal képviselője is részt vett. Az ülésen többek között tájékoztatás hangzott el a Magyarország OECD tagságának 20. évfordulója alkalmából 2016-ban megrendezett eseményekről, valamint a szervezet hazai népszerűsítése érdekében tervezett rendezvényekről.


Az OECD Nemzeti Tanács a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetben (OECD) képviselendő kormányzati álláspontok, kezdeményezések egyeztetésére és koordinálására szolgáló szakmai fórum, amelyen az OECD munkájában érintett tárcák és országos hatáskörű szervek, valamint a Magyar Nemzeti Bank magas szintű képviselői vesznek részt.

A tavalyi rendezvények mellett az ülés napirendjén szerepeltek az OECD költségvetési kérdései, a Magyarországon 2017 júniusában megrendezésre kerülő Globális Termelékenységi Fórum, a Kis- és Középvállalkozások versenyképességének és termelékenységének növelését célzó közös NGM/OECD projekt, illetve egyéb OECD-vel kapcsolatos kiemelt események és projektek.

Az OAH munkatársai aktív tagjai az OECD Nukleáris Energia Ügynökség bizottságainak és munkacsoportjainak, többek között olyan területeken, mint a nukleáris létesítmények biztonsága, radioaktívhulladék-kezelés, sugárvédelem és közegészségügy, nukleáris jog, kommunikáció.

Az OECD Nemzeti Tanács tevékenységéről itt találhat további információt.

Az OECD honlapját ide kattintva érheti el.

Az OECD nukleáris energiával foglalkozó szakosított szervezetéről bővebb információt itt olvashat.Facebook megosztás