ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Másfél millió euró felajánlást kapott a NAÜ ösztöndíjprogramja, amely segíti a nők jobb érvényesülését a nukleáris területen

2020.07.15
Forrás: www.iaea.org Forrás: www.iaea.org

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által létrehozott külön pénzügyi alap eddig mintegy másfél millió eurónyi felajánlást kapott a tagországoktól, amelyből a Marie Skłodowska-Curie Ösztöndíjprogramot finanszírozzák majd. Ez az új kezdeményezés annak érdekében jött létre, hogy a nukleáris területen ösztönözze a nőket a tudományos karrierépítésre.


A program elindítását még márciusban, a nemzetközi nőnap alkalmából jelentette be Rafael Mariano Grossi, a NAÜ főigazgatója. A képzéshez és a munkatapasztalat megszerzéséhez kapcsolódó támogatás célja, hogy az egész világon ösztönözze a fiatal nőket arra, hogy a nukleáris tudományhoz, technológiához és a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásához kapcsolódó területeken tanulmányokat folytassanak és dolgozzanak.

A program teljes költségvetése eléri a 4 millió eurót, amelyből két éven keresztül legalább 100 hallgatót szeretnének ösztöndíjjal támogatni. A résztvevők kiválasztása 2020-ban történik, a program végrehajtására 2021-2022-ben kerül sor.

A NAÜ közleményét (angol nyelven) itt érheti el, a programról itt találhat bővebb információt .Facebook megosztás