ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Belarusz szakértői látogatás az OAH-ban

2018.03.29

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által támogatott tudományos látogatóként érkezett az Országos Atomenergia Hivatalhoz Maxim Mazurenka, a Belarusz Köztársaság Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma Nukleáris és Sugárzás Biztonsági Főosztályának ellenőr-munkatársa. 2018. március 26-29. között a magyarországi nukleáris területtel, a szabályozási és a hatósági tapasztalatokkal ismerkedett meg a szakember.


A Belarusz Köztársaságban jelenleg atomerőmű építés folyik, emiatt kiemelten fontos, hogy más országok tapasztalatait is megismerjék, hasznosítsák a fehérorosz szakemberek.

Az OAH szakértői többek között bemutatták a nukleáris biztonsági teljesítmény értékelésének (fokozatosság elve, biztonságimutató-rendszer, események biztonsági értékelése) témakörét, külön figyelmet kapott az engedélyesek és beszállítóik felügyelete, valamint az ellenőrzési és engedélyezési tevékenység.

A fehérorosz szakember részt vett egy a Budapesti Műszaki Egyetem Oktatóreaktoránál tartott hatósági ellenőrzésen, ahol egyúttal megismerkedett a létesítmény működésével is.Facebook megosztás