ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2018.10.31

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „A nukleáris létesítmények (kivéve 1 MW hőteljesítmény alatti reaktorral szerelt nukleáris létesítmények), valamint az átmeneti és végleges radioaktívhulladék-tárolók fizikai védelmének tervezése”, illetve a „Fizikai védelmi engedélykérelmek elkészítése és beadása” című útmutató felülvizsgált változata.


A már korábban kiadott „A nukleáris létesítmények (kivéve 1 MW hőteljesítmény alatti reaktorral szerelt nukleáris létesítmények), valamint az átmeneti és végleges radioaktívhulladék-tárolók fizikai védelmének tervezése” című útmutatót a jogszabályi követelmények változása miatt kellett felülvizsgálni. A dokumentum részletes útmutatást ad a nukleáris létesítmények (kivéve 1 MW hőteljesítmény alatti reaktorral szerelt nukleáris létesítmények), valamint az átmeneti és végleges radioaktív hulladéktárolók fizikai védelme tervezéséhez, elősegítve az előírt követelmények teljesülését.

Az útmutatót itt érheti el.

A „Fizikai védelmi engedélykérelmek elkészítése és beadása” című, jogszabályi változások miatt felülvizsgált útmutató ajánlásokat tartalmaz a 190/2011. (IX. 19.) Korm. rendelet előírásainak a teljesítésére és meghatározza a fizikai védelmi engedélykérelmek elkészítéséhez és beadásához szükséges tartalmi követelményeket.

Az útmutatót itt érheti el.Facebook megosztás