ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Állami kitüntetésben részesült az OAH két munkatársa

2021.08.25
Fotó: MTI/Balogh Zoltán Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20. alkalmából az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársa kapott elismerést. Beszédes Tamás Sándor és Rédey Gábor Magyar Bronz Érdemkereszt Elismerésben részesültek.


Beszédes Tamás Sándor az Országos Atomenergia Hivatal szakmai főtanácsadója 1972 óta dolgozik az atomenergiával közvetve vagy közvetlenül kapcsolatban lévő műszaki területeken. 1987-től az Állami Energetikai és Energiabiztonság-technikai Felügyelet Nukleáris Biztonságtechnikai Főosztályán, majd jogutódjánál, az Országos Atomenergia Hivatalnál nukleáris biztonsági felügyelőként kamatoztatja az atomerőművek üzemeltetése terén szerzett gyakorlati ismereteit. A hatósági felügyeleti munka minden részére kiterjed tevékenysége a technológiai rendszerek átalakításainak, módosításainak, főjavításainak, üzemeltetésének, üzemviteli korlátainak, karbantartásának, üzembe helyezésének, a rendszerek kivitelezésének rendszerszintű engedélyezésétől a hatósági ellenőrzéseken át az erőműi dolgozók vizsgáztatásáig. Beszédes Tamás lelkiismeretesen látja el munkáját, megbízható, szakmai munkája elismerésre méltó. Munkája mellett tevékenyen részt vesz az OAH új szakemberek képzési programjában is. Szakmai ismeretei és tapasztalata alapján az OAH vezetői és kollégái részéről egyértelmű elismerés övezi.

Rédey Gábor 1994 óta meghatározó munkát végez az Országos Atomenergia Hivatal informatikai rendszereinek tervezésében, a magas színvonalú üzemeltetés feltételeinek kialakításában, továbbá az informatikai rendszerek biztonsága érdekében a rendszerek sérülékenységének kockázatelemzésében. Rédey Gábor kiemelkedő részt vállalt a hatósági felügyeletet biztosító informatikai háttér fejlesztésében és támogatásában, a nukleáris létesítményekben alkalmazott programozható rendszerek modern védelmi követelményeinek hazai kialakításában, valamint a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ajánlásai adaptálásával a vonatkozó hatósági útmutatók megalkotásában. Vezető szerepet játszott a programozható rendszerek fenyegetettsége jellemzése és összehasonlítása módszertanának matematikai megalapozásában, amelyet több nemzetközi szakmai fórumon is elismerően fogadtak. Szakértelme nélkülözhetetlen a hazai nukleáris létesítmények fizikai-védelmi rendszerét érintő hatósági engedélyezési eljárások során. Aktívan részt vesz a vonatkozó útmutató fejlesztésében és folyamatos naprakészen tartásában. Nagy szakmai rálátással rendelkezik a hatósági munka egészére, feladatait magas színvonalon látja el, munkáját a matematikai precizitás igényével, lelkiismeretesen, megbízhatóan végzi, segítőkészségével kiérdemelte munkatársai megbecsülését és felettesei elismerését.

Gratulálunk az elismerésekhez!Facebook megosztás