ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Megfelelően halad az IRRS-akcióterv végrehajtása

2017.03.13

2018-ban újra Magyarországra látogat a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői delegációja, hogy megvizsgálja, hogy a nukleáris hatósági rendszert felülvizsgáló missziót követően hogyan kezelte hazánk a javaslatokat és az észrevételeket. Az ebből adódó feladatok teljesítésének haladásáról március 7-én az Országos Atomenergia Hivatal székházában egyeztettek az érintett szervezetek.


2015 májusában a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által szervezett, külföldi szakemberekből álló misszió vizsgálta felül a teljes nukleáris hatósági rendszert hazánkban, amelyről részletes jelentés készült. A javaslatok és észrevételek kezelésére az érintett hazai szervezetek (OAH, ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal, Baranya Megyei Kormányhivatal) akciótervet készítettek. Az OAH saját magára vonatkozóan 32 feladatot határozott meg, amelyek fele már teljesült. Az érintett hatóságok rendszeresen találkoznak, hogy egyeztessék a feladatok végrehajtásának helyzetét, megbeszéljék a kihívásokat és megosszák egymással tapasztalataikat. 2017. március 7-én, az IRRS-jelentés megjelenését követően immár másodszor találkoztak az érintett hatóságok képviselői. „A még folyamatban lévő feladatokat szeretnénk év végig lezárni” – mondta Nyisztor Dániel, az OAH közigazgatási tanácsadója, az IRRS projektvezetője, hozzátéve, hogy az ajánlások és javaslatok teljesülését vizsgáló IRRS követő missziót 2018 III. negyedévére hívta meg az OAH, így még az idei év végén meg kell kezdeni a felkészülést a misszióra.

Az IRRS-missziót követően kiadott sajtóközleményt itt olvashatja, a jelentést pedig innen töltheti le.Facebook megosztás