ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Radiológiai szimpózium Pécsett, OAH-s részvétellel

2018.10.31

2018. október 25-26-án a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Székházában került megrendezésre az Alapítvány a Radiológia Fejlesztéséért, a Magyar Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaság, valamint a PAB Diagnosztikai Munkacsoport szervezésében a 19. Pécsi Intervenciós Radiológiai Szimpózium közel 150 fő részvételével. A rendezvényen az Országos Atomenergia Hivatal szakértője is előadást tartott.


A kétnapos szimpóziumon 5 szekcióban 32 előadás hangzott el képalkotó diagnosztika és intervenciós radiológia témakörökben.

A rendezvényen az Országos Atomenergia Hivatal képviseletében Sarkadi Margit felkért előadóként „A hazai PET/CT Központok sugárvédelmének áttekintése, fejlesztési javaslatok kidolgozása” címmel tartott előadást, amelyben hangsúlyozta: a központok sugárvédelme jó irányba halad, és megfelel a hazai és nemzetközi követelményeknek.

A magas szintű szakmai rendezvényen nem csak az intervenciós radiológia kiemelkedő radiológusai, hanem a képalkotó diagnosztika (pl. CT, MR) neves szakértői is jelen voltak.

Az OAH részéről fontosnak tartjuk, hogy a hivatal megjelenjen orvos-szakmai konferenciákon is. Így lehetőség nyílik a személyes kapcsolattartás mellett arra, hogy a résztvevők megismerjék a hatóság véleményét, javaslatait, valamint a jogszabályi változásokról tájékoztatást kapjanak.Facebook megosztás