ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Online ülést tartott az OECD NEA irányítótestülete

2020.07.10
Online ülés Online ülés

2020. július 9-én tartotta első online ülését az OECD Nukleáris Energia Ügynökségének irányítótestülete. A járványhelyzet miatt a tavaszi ülést törölték, helyette szervezték meg az online fórumot. Az ülés résztvevői tárgyaltak a szervezet 2021-2022-es költségvetéséről, valamint a szakmai bizottságok tevékenységéről, prioritásairól.


Az OECD NEA főigazgatója tájékoztatta a tagországokat, hogy a korábbi egyeztetések eredményének megfelelően, megindították Bulgária felvételi folyamatát.

A titkárság bemutatta a járványhelyzet miatt szükségessé vált költségvetési átcsoportosításokat (az elmaradt utazások és rendezvények miatt keletkezett megtakarításokat nagyrészt informatikai beszerzésekre és szolgáltatásokra költi idén a szervezet). A további munkát rugalmasan szervezik, a jelenlegi tervek szerint a következő, októberi ülést is online tartják majd, külön figyelmet fordítva arra, hogy a résztvevők különböző időzónákból csatlakoznak a rendezvényhez.

Külön szó esett egy előkészítés alatt álló projektről, amelynek keretében szeretnék összekapcsolni a világ egyetemeinek nukleáris képzéseit, olyan koordinációs feladatokat ellátva, amely elősegíti a piaci igényekhez való igazodást, legyen szó akár energiastratégiai, szabályozási, akár szakmai, technológiai kérdésekről. Emellett az ülésen elfogadták az OECD NEA stratégiája felülvizsgálatának módszertani keretét és ütemezését.Facebook megosztás