ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2018.10.29
Útmutatók Útmutatók

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „A nukleáris anyagok nyilvántartása és ellenőrzése”, valamint a „Nukleáris és nukleáris kettős felhasználású termékek export/import engedélyezése” című útmutató.


A már korábban kiadott „Útmutató a nukleáris anyagok nyilvántartásának és ellenőrzésének szabályairól szóló 7/2007. (III.6.) IRM-rendelet végrehajtásához” című útmutatót a jogszabályi követelmények változása miatt kellett felülvizsgálni. Az útmutató a nukleáris anyaggal rendelkező vagy adatszolgáltatásra kötelezett szervezeteket kívánja segíteni a jelenleg hatályos 112/2011. (VII. 4.) Korm. rendelet és a 7/2007. (III.6.) IRM rendelet szerinti előírások teljesítésében úgy, hogy az egyes paragrafusokat további, a követelmények értelmezését és azok teljesítését könnyebbé tevő magyarázatokkal látja el.

Az útmutatót itt érheti el.

A „Nukleáris és nukleáris kettős felhasználású termékek export/import engedélyezése” című, jogszabályi változások miatt felülvizsgált útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon a 428/2009/EK rendeletben, valamint a 144/2011. (VII. 27.) és a 13/2011. (II. 22.) Korm. rendeletben rögzített előírások teljesítésére, az azokban rögzített követelmények végrehajtására a nukleáris non-proliferációs szempontok figyelembevételével.

Az útmutatót itt érheti el.Facebook megosztás