ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Másfél millió euró felajánlást kapott a NAÜ ösztöndíjprogramja, amely segíti a nők jobb érvényesülését a nukleáris területen

2020.07.15

Forrás: www.iaea.org Forrás: www.iaea.org

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által létrehozott külön pénzügyi alap eddig mintegy másfél millió eurónyi felajánlást kapott a tagországoktól, amelyből a Marie Skłodowska-Curie Ösztöndíjprogramot finanszírozzák majd. Ez az új kezdeményezés annak érdekében jött létre, hogy a nukleáris területen ösztönözze a nőket a tudományos karrierépítésre.

Tovább olvasom »

Módosult az Atomtörvény

2020.07.15

Atomtörvény Atomtörvény

2020. július 29-től néhány ponton módosult az atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvény. Kiegészült az átmeneti tárolás fogalma annak érdekében, hogy egyértelmű legyen a végleges elhelyezés fogalmától való elhatárolás a kiégett fűtőelemek és radioaktív hulladékok vonatkozásában. Emellett szükséges volt, hogy bizonyos vámtitkok átadhatók legyenek az Országos Atomenergia Hivatal számára, és a hivatal ezeket kezelhesse. A módosításokkal pontosították a jogalkotók az Atomtörvény szakhatósági kijelölését is: a rendelkezés megteremti annak a lehetőségét, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága tűzvédelmi szakhatóságként is eljárjon nukleáris létesítmény építése (bontása) és használatbavétele esetén, ha annak tűzvédelmi vonzata van.

Tovább olvasom »

Informatikai karbantartás

2020.07.14

Karbantartás Karbantartás

Tisztelt Látogatók!

2020. július 14-én (kedd) 17:00 - 19:00 között a hálózat karbantartása miatt az ATDR (elektronikus ügyintézési portál, https://atdr.haea.gov.hu) és az e-napló (elektronikus építési napló, https://enaplo.haea.gov.hu/enaplo_sajatos/) rendszerek időszakosan nem lesznek elérhetőek.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Terven felüli karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2020.07.13

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

2020. július 13-án hajnali 3 óra és délután 15 óra között a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezésen terven felüli karbantartást végeznek. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik.

Tovább olvasom »

Online ülést tartott az OECD NEA irányítótestülete

2020.07.10

Online ülés Online ülés

2020. július 9-én tartotta első online ülését az OECD Nukleáris Energia Ügynökségének irányítótestülete. A járványhelyzet miatt a tavaszi ülést törölték, helyette szervezték meg az online fórumot. Az ülés résztvevői tárgyaltak a szervezet 2021-2022-es költségvetéséről, valamint a szakmai bizottságok tevékenységéről, prioritásairól.

Tovább olvasom »

Események

2020.06.08
Elektronikus közmeghallgatás

2020.01.23
Évindító sajtótájékoztató

2019.11.21
"Atomenergiáról - mindenkinek" Szegeden

2019.09.24
OECD NEA kockázati kommunikációs workshop

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés