ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Pakisztáni szakember tudományos-szakmai látogatása az OAH-nál

2013.12.16
Pakisztáni szakember látogatása az OAH-nál Pakisztáni szakember látogatása az OAH-nál

Nusrat Iqbal Warsi, a pakisztáni nukleáris hatóság ellenőrzési és érvényesítési igazgatóságának vezetője egyhetes tudományos-szakmai látogatásra érkezett hazánkba. Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója fogadta a vendéget. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség támogatásával Magyarországra látogató szakember programját az Országos Atomenergia Hivatal állította össze.


A 2013. december 9-től 13-ig tartó tanulmányút során a pakisztáni szakember megismerkedett az OAH hatósági tevékenységével, a nukleáris biztonság és védettség területével, az ellenőrzés és az érvényesítés gyakorlati tapasztalataira fókuszálva. Emellett az OAH nukleárisbaleset-elhárítási központját (CERTA) is megtekintette.

A program részeként a pakisztáni hatóság vezetője felkereste az Országos „Frédéric Joliot-Curie” Sugáregészségügyi és Sugárbiológiai Kutató Intézetet (OSSKI) is, ahol a sugáregészségügyi hatóság és az OSSKI tevékenységéről, az engedélyezési folyamatokról, valamint a sugárforrásokhoz kapcsolódó ellenőrzési technikákról kapott részletes tájékoztatást.Facebook megosztás