ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Új formalap és útmutató az OAH honlapján

2017.03.16

Elérhető a D-szintű fizikai védelmet igénylő szállítások engedélyezéséhez beküldendő formalap a Nyomtatványok menüpont alatt, ahol a kitöltést segítő útmutatót is közzétettünk.

Tovább olvasom »

Az OAH négy munkatársa kapott elismerést március 15. alkalmából

2017.03.14

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából az Országos Atomenergia Hivatal négy munkatársa kapott elismerést. Babics Péter Pál Gyimesi Zoltán-díjban részesült, Pázmándi Zoltán a Magyar Bronz Érdemkeresztet vehette át, míg Nagy Hedvig Éva és Szirmai Sándor Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott munkájának elismeréseként Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől.

Tovább olvasom »

Megfelelően halad az IRRS-akcióterv végrehajtása

2017.03.13

2018-ban újra Magyarországra látogat a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői delegációja, hogy megvizsgálja, hogy a nukleáris hatósági rendszert felülvizsgáló missziót követően hogyan kezelte hazánk a javaslatokat és az észrevételeket. Az ebből adódó feladatok teljesítésének haladásáról március 7-én az Országos Atomenergia Hivatal székházában egyeztettek az érintett szervezetek.

Tovább olvasom »

Mesterséges izotópok felhasználása: hasznok és kockázatok

2017.03.10

2017 februárjában egész Európában jelentős számú cikkben foglalkoztak azzal, hogy a mérőrendszerek mesterséges jód jelenlétét mutatták ki a levegőben. Az atomenergia hazai alkalmazását felügyelő hatóságként az Országos Atomenergia Hivatal a megjelentekre reagálva hírt tett közzé, azonban felmerült, hogy átfogóbb tájékoztatásra is szükség lenne. Ennek érdekében összeállítást készítettünk a hazai, illetve az európai mesterséges izotópelőállításról, valamint az ipari és egészségügyi alkalmazásuk vonatkozásairól.

Tovább olvasom »

Szakmai konzultáció a Belarusz Köztársaság nukleáris biztonsági hatóságával

2017.03.07

Az Országos Atomenergia Hivatal és a Gosatomnadzor (GAN) képviselői három napos szakmai tapasztalatcserén vettek részt, amelynek tárgya az új atomerőművi blokkok hatósági felügyelete volt.

Tovább olvasom »

ConvEx-3 nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat: jól halad az előkészítés

2017.03.07

Harmadik alkalommal, 2017 február 27-én és 28-án Pakson ülésezett a ConvEx-3 nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot előkészítő bizottság. A megbeszéléseken az érintett hazai szervezeteken kívül a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, az Európai Bizottság, az Egészségügyi Világszervezet, a Meteorológiai Világszervezet szakértői, valamint a szomszédos országokból érkező delegációk is részt vettek. A találkozó kiemelt témái a baleseti esemény, az idővonal meghatározása, a nemzetközi gyakorlat üzeneteinek áttekintése, valamint a gyakorlathoz kapcsolódó dokumentumok felülvizsgálata volt.

Tovább olvasom »

Az általános nukleáris főigazgató-helyettesi feladatokat ideiglenesen az OAH főigazgatója látja el

2017.03.03

2017. március 1-jével Horváth Kristóf távozott az Országos Atomenergia Hivatal általános nukleáris főigazgató-helyettesi posztjáról, amelyet ideiglenesen – a helyettesítés rendjének megfelelően – Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója lát el.

Tovább olvasom »

Rövid ideig teljesítménycsökkenés volt március 1-én a Paksi Atomerőmű 2. blokkján

2017.03.03

Az MVM Paksi Atomerőmű 2. blokkján 2017. március 1-én védelmi működésből következően teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve.

Tovább olvasom »

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2017. évi karbantartása

2017.03.02

A Paksi Atomerőműben befejezték a 3. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek elkezdték felterhelni a blokkot.

Tovább olvasom »

Változik az OAH székházába történő beléptetés rendje

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal irodaházának átalakítása miatt 2017. március 1-től változik az épületbe történő beléptetés rendje. Külső látogatóknak a 1036 Budapest, Pacsirtamező u. 17. felől biztosítjuk a belépést, azok számára is, akik autóval érkeznek (korlátozott számban állnak rendelkezésre parkolóhelyek). A belépéshez fényképes igazolványra (személyigazolvány, jogosítvány, stb.) van szükség. Az OAH levelezési címe nem változik.

Tovább olvasom »

Villamosmérnököt keres az OAH

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal villamosmérnököt keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatárs feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység. Jelentkezési határidő 2017. március 31.

Tovább olvasom »

Gépészmérnököt keres az OAH

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal gépészmérnököt keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatárs feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység. Jelentkezési határidő 2017. március 31.

Tovább olvasom »